Bouw jouw eigen zelf rijdende pullingtrekker

  • Geplaatst op
  • Door J. van Braak
  • Geplaatst in Bouwpakket
  • 0
Bouw jouw eigen zelf rijdende pullingtrekker

Heb je de foto hierboven gezien? Benieuwd hoe je dit werkstuk maakt? En met welke materialen? Lees dan snel deze blog.

 

Omdat wij dol zijn op knutselen met elektronische onderdelen hebben wij een Pulling Tractor gemaakt die kan rijden door middel van een propeller. In dit electra bouwpakket komt een stukje stroom aan bod, waardoor dit ook nog een leerzaam bouwpakket word. Het solderen hebben wij vervangen door kabelschoentjes te gebruiken. Hieronder in stappen uitgelegd hoe je dit bouwpakket maakt. Veel leesplezier!

 

Bouwtips

♦ Stap 1: Verzamel de juiste spullen en leg deze zo neer dat je prettig kunt werken.

 

♦ Stap 2: Pak de kunststof tandwielen. Je pakt de twee langste boutjes die bij het pakketje zitten en schuift het wiel zo ver mogelijk op de bout. Schroef hier vervolgens vijf moertjes op. Draai ze niet te strak, want het wiel moet nog wel kunnen draaien.

♦ Stap 3: Pak vervolgens de twee grootste schroeven en gebruik deze op de behuizing van het motortje te bevestigen aan de kroonstenen zoals op de foto. De plaatschroef moet door de kunststof bus in de onderkant van de kroonstrip geschroefd worden. Let op! In het 1e gaatje van de kroonstrip. Bevestig daarna de motor aan de houder.

♦ Stap 4: Draai de derde stenen (messing blokjes in kroonstrip) van achter los, en haal deze uit de kroonsteen. Duw vervolgens de eerder gemaakte wielen door het gat heen, aan allebei de kanten, en bevestig deze met een losse koperen kroonsteen in het midden. Deze losse koperen kroonsteen heb je al uit de kroonsteen strip gehaald.

♦ Stap 5: Bevestig vervolgens het ledlampje in de zwarte ledhouder tussen de twee voorste kroonstenen. Onthoud welke kant de plus en welke kant de min is van het lampje. Je kunt dit zien aan de lengte van de pootjes: het lange pootje is de plus en de korte de min.
◊ Tip! Bevestig aan de plus kant alvast een draadje om het niet te vergeten, of schrijf met een zwarte stift op het kroonsteentje wat de + kant is.

♦ Stap 6: Draai de kroonstenen achter het lampje los en duw het koperen staafje met schroefdraad er doorheen. Let op dat hij goed in het midden zit. Als dit gedaan is, draai de kroonstenen weer vast en bevestig aan allebei de uiteinden een kroonsteen.

♦ Stap 7:Bevestig de batterij zoals je op de foto ziet.

♦ Stap 8: Pak de twee kleinste boutjes en schuif de kleinere wielen over de boutjes. Klem de uiteinden van de boutjes aan de kroonstenen aan de uiteinden van de as aan de voorkant.

♦ Stap 9: Bevestig nu het rode draad aan het ledje (links bij het wiel). Dit is in ons geval de + zijde.  

♦ Stap 10: Bevestig de de zwarte draad van de motor samen met het rode draad (+) van de led in de platte stekker. Knijp deze stevig dicht met een tang. Schuif deze vervolgens op de + zijde van de platte batterij.

♦ Stap 11: Verbind nu de andere zijde van de led (-) in de schakelaar. 

♦ Stap 12: Bevestig het rode draad van de motor tegenover het blauwe draad in de schakelaar.

♦ Stap 12: Dit is de laatste stap. Knip een stukje draad van +- 6 cm af. Bevestig aan één kant de platte stekker en schuif deze op de batterij. Bevestig de andere kant van het rode draad in de schakelaar volgens bovenstaande afbeelding.

 

 

Afbeeldingsresultaat voor instagram logoAfbeeldingsresultaat voor facebook

Volg je ons al op facebook of instagram? Nee? Volg ons dan snel, zodat je op als eerste op de hoogte bent van de ontwikkelingen bij Greenbasic én de blogs als eerste ziet. We vinden het ook heel erg leuk om te zien als jij één van onze werkstukjes hebt gemaakt. Stuur ons een foto! 

 

Bij vragen of opmerkingen: neem gerust contact met ons op! 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.