Maak jouw eigen unieke robotbeestje

Maak jouw eigen unieke  robotbeestje

Maak een eigen unieke robotbeestje dat kan lopen. We hebben het voor u en jou makkelijk gemaakt door stap voor stap te beschrijven wat je moet doen om zo'n fan-tas-tisch leuk robotbeestje te maken. Gebruik je creativiteit en ga lekker aan de slag!

In deze blog willen wij u of jou uitleggen en enthousiast maken hoe je een trillend robotbeestje kan maken. Dit robotbeestje is een low-budget bouwpakketje voor kinderen vanaf ±10 jaar met hulp van een meester/juf. Ook voor oudere kinderen blijft dit een uitdagend werkstuk waarbij je lekker creatief aan de gang kunt.

 

Waarom is dit zo'n uitdagend werkstuk? 

De Bibberrobot is een robot die door middel van een elektromotor uit balans gehaald wordt en zo gaat lopen. In dit werkstuk komt een stukje Electra voor, maar ook een stukje creativiteit bij het versieren / aankleden van de robot. Verder komt er natuurlijk een educatief stukje voor in dit werkstuk het kind leert hoe hij/zij een Electra motortje aansluit op een batterij en ontwikkelt hij daarbij ook nog eens zijn creatieve vaardigheden. 

 

♦ Tip! Organiseer een robotbeestjes wedstrijd in de klas of op een feestje. Wie maakt het mooiste robotbeestje of wie maakt de snelste robot?

 

Bouwtips:

Stap 1: verzamel de juiste spullen en leg deze zo neer dat je prettig kunt werken.

 

 

Stap 2: Pak de motor en de kroonsteen strip en maak deze aan elkaar vast met de tiewrap.

 

 

Stap 3: Bevestig de batterijhouder (met de batterij erin) met een tiewrap aan de kroonsteenstrip. Let op: zorg er voor dat de zwarte draad aan de kant van de motor zit.

 

 

Stap 4: Bevestig de Schakelaar aan de kroonsteen met een tiewrap door de kroonsteen heen aan de kop van de kroonsteen.

 

Stap 5: Knip 10 cm af van het zwarte draad en Strip de punt van het zwarte draad af:

 

Stap 6: Verbind de draden aan de motor en aan de schakelaar (middelste en buitenste pin schakelaar). Het zwarte draad van de batterijhouder moet aan de plus van de motor. Dit is de zijde van de 2 sleuven in de motor.

 

Stap 7: Bevestig de staaldraden door het 2e en 3e gat van de kroonsteen en buig met behulp van de tang het model van de poten.

 

Stap 8: Bevestig de metalen pin op de motor met het stukje stroomdraad bovenop. Draai beide schroeven strak aan.

 

Stap 9: Maak nu door middel van het chenilledraad, de pompons en bijgeleverde wiebeloogjes de robot tot jouw eigen unieke Dier. Gebruik je creativiteit! Veel plezier en succes!!!

 

P.S. Hoe denken jullie over ons robotbeestje? Laat gerust een reactie achter op onze facebook of instagram pagina! Door op onderstaande icoontjes te klikken kom je terecht op onze facebook en instagram. Volgt u of volg jij ons dan ook meteen? We vinden het erg leuk om jullie creaties langs te zien komen!

 

Afbeeldingsresultaat voor instagram logoAfbeeldingsresultaat voor facebook

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden