Triplex platen inspiratie

In deze blog gaan wij u meer vertellen over de soorten triplex platen die wij verkopen en wat u hier allemaal mee kunt. De blog is in de maak, dus bent u benieuwd? Blijf de blogs dan vooral checken.

Wat is triplex?

Triplex platen, zijn platen die uit drie houtfineerlagen bestaan, deze lagen zijn kruiselings met elkaar verlijmd dit geeft de plaat stabiliteit en vermijdt kromtrekken. Aangezien triplex uit drie lagen bestaat is het mogelijk dat de middelste laag uit een ander soort hout bestaat, dit zorgt ervoor dat de plaat voordeliger verkocht kan worden of extra stevig kan zijn.

De meest voorkomende houtsoorten bij triplex zijn afkomstig van naald- en loofbomen, in Europa betekend dit dat het naaldhout vuren en grenen het vaakst voorkomt, en voor loofhout zijn dat populieren en berken.

Waarvoor te gebruiken

Vanwege dat triplex uit heel veel verschillende diktes kan bestaan en de verschillende soorten hout waarvan het gemaakt kan zijn, is triplex toe te passen op een erg breed gebied. Denk bijvoorbeeld aan de meubelsector waar het onder andere voor kasten wordt gebruikt, maar ook voor het aanrecht in de keuken en dan hebben we het nog niet eens over alle andere sectoren. Het word namelijk ook in vervoersmiddelen gebruikt zoals bussen, vrachtwagens, aanhangwagens en vooral in campers en caravans. Daarnaast word het ook nog gebruikt voor speelgoed en puzzels in de recreatiesector. En in de bouw word het natuurlijk veel gebruikt voor van alles en nog wat, zoals deuren, gevelwerk en zelfs voor betonbekisting en houtskeletwoningen.

Al met al word triplex op zoveel verschillende manieren en plekken gebruikt, waar je misschien nooit aan gedacht zou hebben.

Berken triplex 4mm a3 | fullscreen

Hoe ermee te werken

Triplex kan je het best monteren doormiddel van schroeven, spijkers, en nieten, het is daarbij wel raadzaam om RVS te gebruiken. Lijmen kunnen ook gebruikt worden, dit hangt er echter wel vanaf of de triplex platen bewerkt zijn met speciale coating en of het voor buitengebruik is, indien dat het geval is ligt het eraan of de lijm wordt geadviseerd vanuit de lijmfabrikant.

Als je van plan bent de triplex platen te schilderen zijn er ook dingen waar je op moet letten. Onbewerkte naaldhoutsoorten zijn namelijk niet geschikt om geschilderd te worden als ze voor permanent buitengebruik bedoeld zijn, de verf zal dan eerder gaan scheuren en afbladeren.

Triplex platen| fullscreen

Adres

Meentweg 10
6721 NW Bennekom
Nederland

BTW nummer: NL856802177B01

KVK-nummer: 67033717

Socials

Greenbasic’s bestelproces

Keuze

Maak een keuze.

Afmetingen

Kies uw materiaal d.m.v. de filters.

Bestellen

Zie direct uw prijs.

Bezorging

Eigen levering, maatwerk producten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief