Bouw jouw eigen unieke tandenborstelrobot!

Het bouwpakket tandenborstelrobot staat in deze blog helemaal uitgelegd. Maak jouw eigen unieke bouwpakket tandenborstelrobot die kan bewegen! We hebben het voor u en jou makkelijk gemaakt door stap voor stap te beschrijven wat je moet doen om je eigen unieke tandenborstelrobot te maken. Gebruik je creativiteit en ga lekker aan de slag!

In deze blog willen wij u of jou uitleggen hoe en enthousiast maken om een tandenborstelrobot te maken. Deze tandenborstelrobot is een low-budget bouwpakketje voor kinderen vanaf ±10 jaar met hulp van een volwassene. Ook voor oudere kinderen blijft dit een uitdagend werkstuk waarbij je lekker creatief aan de gang kunt.

Waarom is dit zo’n uitdagend werkstuk?

De tandenborstelrobot is een robot die door middel van een trilmoter gaat bewegen. In dit werkstuk komt een stukje electra voor, maar ook een stukje creativiteit bij het versieren en aankleden van de robot. Verder komt er natuurlijk een educatief stukje voor in dit werkstuk. Het kind leert hoe hij/zij een electra motortje aansluit op een batterij en ontwikkelt hij daarbij ook nog eens zijn creatieve vaardigheden.

♦ Tip! Organiseer een wedstrijd met je klas of vrienden wie de mooiste tandenborstelrobot kan maken!

 

Stappenplan

Stap 1

Verzamel de juiste spullen en leg deze zo neer dat je prettig kunt werken.

Wat heb je nodig:

– Tandenborstel
– Trilmotor
– Platte batterij (3V)
– Ledjes geel (2x)
– Pompoms 15mm (2x)
– Wiebeloogjes (2x)

Tandenborstelrobot benodigdheden

 

Stap 2

Zaag de steel van de tandenborstel af. Dit kan bijvoorbeeld met ons ijzerzaagje van Pebaro.

Tandenborstelrobot zaag

Tandenborstel

 

Stap 3

Plak het motortje op het uiteinde van het tandenborstelkopje. Dit doe je door het plakstripje te verwijderen.

Batterij op tandenborstelrobot

 

Stap 4

Plak de batterij met de -kant naar beneden aan de tandenborstel en sluit de -draad meteen aan door deze aan de onderkant te bevestigen. Het batterijtje kan bevestigd worden met dubbelzijdig plakband of met een lijmpistool.

Batterij met tandenborstelrobot

 

Stap 6

Versier je tandenborstelrobot met het bijgeleverde knutselmateriaal of wees creatief en gebruik nog ander knutselmateriaal om je robot nog vrolijker te maken.

 

Stap 7

Als je de tandenborstelrobot aan wilt zetten plak je + draad op de + kant van de batterij. Bevestig dit met bijv. een tapeje die je ook weer makkelijk los kan halen, als je hem uit wilt doen.

 

Stap 8

De tandenborstelrobot is nu bijna klaar. Alleen nog maar de ledjes aansluiten en spelen maar!

Tandenborstelrobot met leds

P.S. Hoe denken jullie over onze tandenborstelrobot? Laat gerust een reactie achter op onze Facebook of Instagram pagina! Volgt u of volg jij ons dan ook meteen? We vinden het erg leuk om jullie creaties langs te zien komen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief