Greenbasic | blogs, knutselen met kerst

Knutselen met kerst. Tijdens de dure decembermaand geef je altijd genoeg geld uit, toch? Naast cadeaus wil je dat je huis er ook nog gezellig uitziet. Wij hebben hier een fantastisch idee voor, low budget. Maak je eigen kerstbal! Lees snel dit artikel als je nieuwsgierig bent geworden. It’s christmas time!

Knutselen met kerst

Deze kerstknutsel ziet er natuurlijk waanzinnig leuk uit. Maar hoe maak je deze kerstbal nu? In dit stappenplan laten wij je precies zien hoe je deze kerstbal zelf kunt maken met alle producten van Greenbasic.

 

Stap 1: Verzamel alle spullen die je nodig hebt

Piepschuim bal

Lijm

Plakkaatverf

Punaises

Kwast

 

Stap 2

Verf de piepschuim bal. Verf hem in jouw favoriete kleur, zodat er geen wit meer te zien is door de punaises heen. Dit is een leuk klusje. De piepschuim ballen of tempex ballen gaan er steeds leuker uit zien. Laat de ballen goed drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

 

Stap 3

Prik de punaises. Prik de punaises in de piepschuim bal, in het patroon wat je hier onder ziet. Als de punaises volgens dit patroon worden geprikt, houden ze elkaar op hun plaats. Probeer het maar eens!

 

Stap 4

Nog even doorprikken. Je bal wordt steeds voller met de punaises, nog even doorprikken!

Het is een leuk en ontspannen klusje. Je hoeft niet echt na te denken bij het volgen van deze stap. Ondertussen kun je dus goed luisteren naar een inspirerende podcast.

 

Stap 5

De laatste punaise. Smeer bij de laatste punaise wat lijm, zodat deze alle andere punaises op zijn plek houdt. Niet al te veel natuurlijk, anders druipt het er naast. Hou de punaise even vast en leg de piepschuim bal met de laatste punaise naar boven gericht nog een uurtje te drogen.

ET VOILA! Schitterend he? Deelt u met ons het eindresultaat?

We zijn benieuwd wat voor plekje u geeft aan de piepschuim bal. Gebruikt u het als opvulling in een kerststukje? Of geeft u hem een plekje in de boom of in een krans?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief