Houtbrander

Houtbrander

Houtbrander

Houtbrander voor hobby of voor professionals. In deze blog willen wij jou de volgende informatie geven over de houtbrander. ✔ Wat houdt houtbranden in? ✔ Het voordeel van een houtbrander met een regelbare temperatuur. ✔ Welk materiaal is goed te gebruiken in combinatie met de houtbrander.

Houtbranden: dit is handig om te weten

Eerst wat meer informatie over het houtbranden. Houtbranden wordt ook wel brandschilderen of pyrografie genoemd. De bedoeling is dat je met een brandpen jouw eigen ontwerp brandt in hout. Is houtbranden nieuw voor je? Dan is het goed om te weten dat er diverse soorten houtbranders zijn. Wij willen jou meenemen in onze blog over de houtbrander met een regelbare temperatuur.

 

De voordelen van een regelbare houtbrander:

✔ Bepaal de diepte van inbranding door de regelbare temperatuur.

✔ Bepaal de snelheid van het inbranden zelf.

✔ Te gebruiken door zowel volwassenen als kinderen.

Er zijn verschillende types houtbrander. Wij raden u er graag één aan waar u ook op langere termijn nog veel plezier van hebt. Een houtbrander met een regelbare temperatuur heeft als grootste voordeel dat u zelf de diepte van inbranding kunt bepalen. Laat u de brander op een lage stand branden, dan is het mogelijk om zeer nauwkeurige lijntjes te tekenen.

Heeft u een leerling of een kind die het leuk vindt om met een houtbrander aan de slag te gaan? U zult merken dat zij vaak niet het geduld hebben om te wachten tot de pen warm is.  Bij een losse houtbrander zonder regelbare temperatuur heeft de pen tijd nodig om op te warmen. Bij de regelbare houtbrander kunt u de brander warmer instellen, zodat de pen sneller warm is en je direct een tekening op hout kunt branden.

 

Welke houtbrander is voor mij geschikt?

Wij hebben twee soorten houtbranders in ons assortiment. Beide houtbranders hebben een regelbare temperatuur. Het verschil tussen deze houtbranders is, dat de houtbrander van Alton een extra optie heeft.  Deze houtbrander is te bedienen met een schakelaar op de pen. U dient deze knop in te drukken bij het branden. Het voordeel hiervan is dat de brander direct afkoelt als je hem neerlegt. Dit is een extra ingebouwde veiligheid voor kinderen. Zo voorkomt u dat u een gloeiend hete brandpen op bijvoorbeeld de tafel laat liggen.

Brandapparaat ST 171 | Greenbasic.nl

Welk hout is geschikt voor pyrografie?

Het meest geschikte materiaal voor houtbranden is berken triplex. Naast berken triplex is ook berken multiplex, populieren triplex en vurenhout geschikt. Wij laten aan het einde van dit blog een aantal voorbeeld plankjes zien die geschikt zijn voor houtbranden. Wij hebben een groot assortiment met houten plaatjes op standaard afmetingen die perfect zijn voor gebruik in combinatie van de houtbrander.

Bekijk de plaatjes
Hout plankjes

Hout branden

Houten plankjes met een dikte van 18mm van het materiaal berken zijn nieuw in ons assortiment. Deze plaatjes zijn per stuk te bestellen en zijn uitmuntend geschikt voor het brandschilderen.

Bekijk de 18mm plaatjes

Greenbasic’s bestelproces

Keuze

Maak een keuze.

Afmetingen

Kies uw materiaal d.m.v. de filters.

Bestellen

Zie direct uw prijs.

Bezorging

Eigen levering, maatwerk producten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief