Onze camerastudio

De blog gaat over de camerastudio bij Greenbasic. Ook gaat één van de gebruikers erover in detail.

De camerastudio

Bij Greenbasic worden niet alleen producten verkocht. Er worden ook filmpjes en foto’s gemaakt. Met deze filmpjes en foto’s kunnen we een beter beeld geven van de vele producten die we maken en verkopen. Maar waarmee wordt dit mogelijk gemaakt, is de vraag? In deze blog vertelt onze videobeheerder (die voorlopig anoniem wenst te blijven) over de camera waarmee hij dit werk doet.

“Ik werk hier sinds 7 april 2020 en met de tijd werd, en wordt nog steeds, mijn takenpakket steeds verder uitgebreid. Ik werk graag bij Greenbasic. Ik wilde dolgraag in de filmwereld. Ik moest ergens beginnen. Bij Greenbasic heb ik mijn baan gevonden.

Niet zo heel lang geleden hoorde ik dat er een nieuwe camera voor ons bedrijf zou komen. Ik, als degene die dol is op filmen, was erg enthousiast om dat te horen. Ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan. De camera werkt met name voor foto’s maken zeer goed, maar omdat het meer een fotocamera dan een filmcamera is, is dat dan ook wel logisch.

Toen de camera er was, hebben medewerkers van Greenbasic een studio ingericht speciaal voor gebruik van de camera. We moesten een beetje een fatsoenlijke achtergrond hebben, want anders krijg je ook geen mooie foto’s. Voor de achtergrond kozen we voor bamboe en er werden studiolampen toegevoegd aan de studio. Later nog kwam er zelfs een draaischijf bij, waardoor we producten vanuit elke hoek kunnen vastleggen. Dit bood een enorm voordeel voor met name de producten die we op de website willen laten zien. Door ze om te zetten in geanimeerde GIF-bestanden werd het nog eenvoudiger om de producten in een vrij scherp beeld in een kleine bestandsgrootte te kunnen laten zien. Erg handig!

Hieronder een foto van de studio en van een van de resultaten.

Met een statief die we aan de camera kunnen vastdraaien kunnen we ook nog eens prachtige ‘steady-cam shots’ maken. Steady-cam shots zijn opnames die met de camera worden gemaakt terwijl het vastzit op een statief. De cameraman houdt met één hand het statief vast en met de andere de camera om een stabieler beeld te kunnen filmen.

Maar voordat de camera er was moesten we de camera’s op onze telefoons gebruiken. Zo is bijvoorbeeld de meest populaire video op ons kanaal, de video Op maat gezaagd volledig met mijn eigen telefoon gefilmd. Gelukkig zat er een vrij goede camera in mijn telefoon (1080p/60fps, helaas was de volledige framerate in de video niet terug te zien omdat het programma waarmee ik de video’s bewerk dat niet ondersteunt, in plaats daarvan in 25 frames per seconde te zien op YouTube). Bij de IJsstokjes-video, die wat langer duurde om te maken, was ik misschien wel 10 werkdagen bezig om die af te krijgen. Gelukkig is hij geslaagd.”

De camera is dus duidelijk een welkome aanwezigheid bij Greenbasic.

 

Hieronder delen we foto’s van de camera:

Figuur 1

Camera met statief en met dop op de lens. Op de achtergrond is ons mooie behang te zien dat gebruikt wordt als achtergrond voor onze foto’s.

Lens 55mm en interface.

De camera maakt ontzettend mooie foto’s. Om jullie hier een beeld van te geven, delen we een aantal mooie foto’s die gemaakt zijn met onze camera.

De tape waarmee de jongens uit het leerbedrijf de bestellingen voor de klanten meenemen.

Met deze weegschaal kunnen voorwerpen (bijvoorbeeld ijsstokjes) in grote kwantiteiten heel nauwkeurig gewogen worden.

Rij 1C van het magazijn.

Het magazijn met kleurrijke codes en plaatsaanduidingen. Bovenin het plakkaatverf assortiment van Creall.

De camera heeft een mooie focusstand. Zo focus je op het beste gedeelte van je foto en is dat gedeelte scherp, terwijl de omgeving vervaagt.

“Ten slotte hoop ik dat jullie van het verhaal over de fotostudio hebben genoten. Zijn er nog vragen over mijn verhaal, laten jullie dit dan gerust weten via de sociale media of de mail.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief