Plexiglas buigen

Hoe buig je een perspex plaat door middel van verhitten?

Plexiglas buigen is voor iedereen weggelegd. Alleen moet je hiervoor wel de juiste kunststof buigmachine aanschaffen. In deze blog willen wij u graag iets meer vertellen over hoe gemakkelijk plexiglas te buigen is met de juiste plexiglas buigmachine.

Laten we beginnen met de voordelen van het buigen van kunststof ten opzichte van het lijmen van kunststof:

Plexiglas laat zich na verwarmen makkelijk vervormen in elke gewenste hoek tot wel 180 graden.

De opgewarmde hoek blijft doorzichtig en geeft een ontzettend mooi en strak eindresultaat.

Lijmen van kunststof is een omslachtige, lastige klus. Zeker als dit niet onder een haakse hoek moet gebeuren.

De gebogen zijde door opwarming maakt na afkoeling het materiaal sterker als een gelijmde hoek.

Plexiglas warm buigen in plaats van lijmen gaat tot wel 10 keer sneller.

 

Plexiglas buigmachines – de Thermoform van Alton products

Deze plexiglas buigmachine is geschikt voor het buigen van diverse soorten kunststoffen. Onder andere Acryl (Plexiglas, Perspex), polycarbonaat (Lexan, Makrolon) en pvc. Op de THERMOFORM kunnen platen gebogen worden tot een dikte van maximaal 8 mm.

 

Wat doet een plexiglas buigmachine precies?

Een kunststof buigmachine is een machine die in staat is om een plexiglas plaat of plexiglas plaatje te verwarmen precies op de gewenste buiglijn. Hierdoor wordt alleen het gedeelte wat moet gaan vervormen (de buiglijn) verwarmd. Na verwarming van deze buiglijn kan de plaat in elke gewenste hoek van 0 tot 180 graden gebogen worden. GreenBasic heeft 3 varianten in de kunststof buigmachines: de Thermoform 400, de Thermoform 580 en de Thermoform 1000. Het getal achter de naam staat voor de lengte van de buiglijn die gebogen kan worden op de machines. De Thermoform 400 kan buigen tot een werklengte van 40 cm, de Thermoform 580 tot een lengte van 58 centimeter en de Thermoform 1000 tot een lengte van wel 1 meter

Laat uw leerlingen kennis maken met het buigproces van kunststof platen.

De kunststofbuiger – Thermoform 400 – ontworpen voor het onderwijs.

Thermoform 400 | Greenbasic.nl

N.a.v. de behoefte vanuit het onderwijs heeft Alton products de Thermoform 400 ontwikkeld. Met deze Thermoform kan u een lengte van wel 40 centimeter verwarmen en ombuigen. De Thermoform 400 is volgens de CE goedgekeurd voor gebruik in het onderwijs. In tegenstelling tot andere kunststofbuigmachines hoeft deze machine niet gekoeld te worden door middel van water. In deze Thermoform zit een trafo die de netvoeding van 230 Volt omzet naar een veilige spanning van 7,8 Volt. In deze kunststof buigmachine zit een ingebouwde toestelzekering en een geïntegreerde controlelamp. Het werkblad is voorzien van een hittebestendige kunststof coating.

Gemaakt voor veilig gebruik in het onderwijs.

Veilige netspanning van maar 7,8 Volt.

Buigt kunststof platen tot wel 5 mm over een lengte van 400 mm.

Gebruiksvriendelijk en uitdagend voor kinderen.

De Kunststofbuiger – Thermoform 580

De plexiglas buiger – Thermoform 580 – is een uiterst doeltreffend en handzaam apparaat. Het is voorzien van een zwakstroom verwarmingselement, gevoed door een ringkerntrafo. Door zijn bredere opening bij de weerstandsdraad kan hij tot wel 8 mm dik plexiglas buigen. Deze kunststof buigmachine heeft een werklengte van maar liefst 580 mm. Om warmtedoorslag naar andere delen van het apparaat te voorkomen, is gekozen voor een basis van multiplex voorzien van een hardkunststof toplaag. Warmtedoorslag wordt verder zoveel mogelijk ondervangen door het toepassen van een luchtspouw rond het verwarmingselement. Het voordeel van de Thermoform 580 is dat hij een geïntegreerde parallel aanslag heeft.

Goedgekeurd voor het onderwijs.

Geïntegreerde parallel aanslag.

Buigt kunststof platen tot wel 8 mm over een lengte van 580 mm.

Ook voor professionals. Zeer handzaam op mee te nemen.

 

De buigmal 580

De Buigmal 500 is een onmisbare hulptool bij het buigen van het plexiglas. Stel eenvoudig de gewenste hoek in op de buigmal en uw product heeft altijd de juiste hoek!

Instelbaar van 0 tot 150 graden.

Onmisbare tool bij het buigen van kleine werkstukken.

Een onderplaat van maar liefst 500 mm.

 

Het buigen

Door de kunststofplaat (C) te verwarmen, wordt het gebied juist boven het element plastisch (B) en kan de plaat gebogen worden. Het is hierbij van belang de plaat zo te buigen dat het plastische gedeelte wordt uitgerekt en niet wordt samengedrukt. Samendrukken veroorzaakt een lelijke ribbel in de hoek. Dus na het verwarmen wordt de plaat zó gebogen dat de hete kant de buitenbocht vormt (zie de afbeelding hier onder).

Mochten er nog vragen zijn over het gebruik van onze buigmachines of over het buigen van plexiglas. Dan kunt u contact met ons opnemen via onderstaand formulier of een van de andere contact mogelijkheden.

Openingstijden

Maandag: 09.00 – 16.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 16.00 uur
Woensdag: 09.00 – 16.00 uur
Donderdag: 09.00 – 16.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 12.00 uur
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten

Neem contact op

  Adres

  Meentweg 10
  6721 NW Bennekom
  Nederland

  BTW nummer: NL856802177B01

  KVK-nummer: 67033717

  Socials

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief