Het magazijn van toen en nu

Bij Greenbasic hebben we een magazijn waar alle producten opgeslagen worden. Vroeger was het heel anders dan dat het nu is. In deze blog vertellen we je hoe we het veranderd hebben en meer overzicht hebben gecreëerd.

Een aantal jaar geleden was ons magazijn heel anders dan nu. We hadden geen vaste indeling en gaven alles zomaar een plek. Het was ook niet opgeruimd en er was geen structuur, daar moest natuurlijk verandering in komen! Om jullie een beeld te geven hebben we hier onder twee foto’s geplaatst.

   

We zijn begonnen met de rommel opruimen en de overbodige spullen weg te gooien. Dat klinkt makkelijk, maar het was een grote klus. We zijn veel dingen tegen gekomen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. Zie hieronder twee foto’s van het opruimen.

Toen de rommel was opgeruimd konden we wat stellingen veranderen. Er waren bijvoorbeeld stellingen waarvan de helft van de planken eruit gehaald waren om een ladder neer te zetten, niet echt praktisch. Terwijl we dat deden begonnen we ook na te denken over het ordenen van de producten, het moest logisch en op orde zijn. Bijvoorbeeld de knutselspullen links, het hout in het midden en het gereedschap en werkstukjes aan de rechter kant. Dit was een behoorlijke klus om uit te voeren! Eén van onze medewerkers is hier de hele zomervakantie mee bezig geweest.

We waren nog niet tevreden toen alles op z’n plek stond, er moesten labels komen zodat er geen misverstanden konden komen over de producten. De labels zijn ook handig om bijvoorbeeld de voorraad van een product te zien of per hoeveel deze worden verkocht. Hieronder twee foto’s van de labels toen der tijd.

   

Een tijdje later waren we nog steeds niet helemaal tevreden, er moest meer structuur komen. We hebben toen een kleur, letter systeem bedacht. Dit houd in dat elk deel van het magazijn een letter krijgt met een bijbehorende kleur. Het voormagazijn is letter A, met de kleur geel. Hier liggen schroeven, bouten, etc. Dan hebben we aan de linkerkant van het magazijn de letter B, met de kleur blauw. Hier liggen allerlei knutselspullen. Dan rechtsvoor, dat noemen we C, met de kleur rood. Hier liggen onze werkstukjes en het gereedschap. Dan hebben we ook nog rechtsachter de letter D, met de kleur groen. Hier ligt het plexiglas. Zie hieronder de foto’s van het kleur, letter systeem.

                   

Toen we dit systeem hadden bedacht, waren we niet helemaal meer tevreden met de labels. De labels moesten ook meer structuur hebben en moesten sowieso al vervangen worden. Dat komt omdat we een kleuren strip over elke rij van een stelling hadden gemaakt zodat we met het kleur, letter systeem konden werken (zie de foto’s hierboven). We hebben de labels gestructureerd door de titel van het product bovenaan te zetten, links de product code van de Greenbasic webshop met het bijbehorende stuks dat per keer verkocht worden, rechts de EAN code van bol.com (waar wij ook op verkopen) met het bijbehorende stuks dat per keer verkocht worden en onderin de magazijn code. Dit was ook weer een onderdeel van het kleur, letter systeem. Zie hieronder een foto van de nieuwe labels.

We zijn nu erg blij met het resultaat. Er is nu veel meer structuur gekomen waardoor we minder fouten gaan maken in de orders. We kunnen gemakkelijk zien aan de hand van de magazijncodes waar een product ligt en je kunt meteen aflezen welk product het is. Fouten maken wordt hierdoor een stuk lastiger. Door deze verandering kunnen we ook uw order nog beter klaar maken. Een win-win situatie dus.

Adres

Meentweg 10
6721 NW Bennekom
Nederland

BTW nummer: NL856802177B01

KVK-nummer: 67033717

Socials

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief